Заради периода с високи дневни температури пловдивската екоинспекция е изпратила писмени предписания

...
Заради периода с високи дневни температури пловдивската екоинспекция е изпратила писмени предписания
Коментари Харесай

Засилват мерките против пожари в депата за битови отпадъци

Заради интервала с високи дневни температури пловдивската екоинспекция е изпратила писмени предписания на кметовете на Пловдив, Асеновград и Карлово за усилване на противопожарните ограничения в районните депа за битови боклуци.  

В писмото си до общинските администрации  директорът на Регионалната ревизия по околната среда и водите Ивайло Йотков приканва за прецизно съблюдаване на ограниченията, изискванията и разпоредбите за пожарна сигурност, написани в издадените им сложни разрешителни по реда на Закона за запазване на околната среда, както и  изискванията, избрани в наредбите към Закона за ръководство на отпадъците. 

Кметовете би трябвало да засилят защитата на депата и районите към тях. Трябва да обезпечат и задоволително количество земна маса, с цел да може директно след привършване на депонирането на отпадъците в края на работния ден да се реализира запръстяване. 

Другата рекомендация на екоинспекцията, с цел да не се стига до спешни обстановки, е  производствените отпадъчни води, които се събират в специфични басейни, да се употребяват регулярно за оросяване на отпадъците. Трябва да се следи прецизно и за спазването на възбраната за тютюнопушене.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР